mult mult… mult prea mult

de prea mult timp nu am mai scris nimic pe acest blog,  sau pe celalt blog, sau oriunde ca tot veni vorba. intr-un sens foarte trist si plin de rusine , as putea spune ca am retezat ideea de blogger din mintea mea, pentru ca alte treburi de o importanta maxima sa preia controlul, treburi asemeni: arhitecturii, mate si poate chiar si un pic de fizica (strict din nevoie pentru note de trecere). Cu ajutorul andrei(as in andra) am inceput din nou sa citesc bloguri si am revenit in sfera parerilor si filozofiilor exprimate in format electronic…

Zilele trecute, in timpul orelor de laborator la informatica, am ajuns din cauza plictiselii incurabile sa ma gandesc la notiunea de “timp”. Ce semnifica aceasta sintagma? are oare dreptate eminescu in poeziile lui, cum ca elementele naturii pot trai pe vecie, pe cand noi oamenii normali suntem usor mai ghinionisti in privinta asta?

Daca categorisirea corecta a timpului din viata de zi cu zi face omul,  iar ca orice om modern noi avem intotdeauna nevoie de mai mult timp, se poate spune ca suntem destul de ignoranti pe parcursul vietii, ne gandim deseori la treburile noastre… exagerat de rar la treburile altuia, iar la treburi in general mai mult ca sigur niciodata… Traiesti in acelasi loc de ani buni, dar da-mi voie sa te intreb, ai remarcat-o vreodata pe doamna cu vioara pe langa care treci cand mergi pe centru? sau ca o aparut alt magazin? ca de multe ori o sa vezi aceeasi oameni facand acelasi drum in aproape acelasi moment, zilnic? -probabil ca nu s-a observat.

Suntem atat de concentrati pe a ne construi o viata pentru viitor, ca sa reusim sa o traim din plin atunci incat uitam s-o traim acum. Odata ajuns la varsta inaintata si la viata ta perfecta care ii aproape ‘in your grasp’ am trebui sa ne oprim din lupta si concurenta si sa savuram roadele culturii de mult prelucrate. DAR NU, asemeni oricarui om, nu sunt de ajuns fructele, vrem sa facem gem si suc din ele, astfel ajangand sa lucram pentru a imbunatati totul.

Imbunatatim totul in viata noastra, mai putin viata noastra ‘herself’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s