Ce mai inseamna cuvantul “sacrifice” ?

Ce inseamna a sacrifica ceva? Pe parcursul vietii suntem nevoiti sa sacrificam difertite chestii ca: timpul liber cand avem ba o lucrare/un examen/ un pic de treaba de facut prin casa, renuntam la fisticul ala bun din supermarket cand iti fac ai tai cu degetul transmitand: “nici sa nu te gandesti :-w”, cate o sambata din doua pentru a merge la cj sa faci medi la arhi (exemplul acesta cred ca este destul de restrans, dar credeti-ma ca sunt oameni care fac si asta!)sacrific1

Pe langa faptul ca si in trecut era practicata aceasta fapta de catre azteci (de exemplu omorau o herghelie de oameni pentru a avea un nou rasarit de soare) , in prezent se poate regasii si intr-o relatie, fie ea de iubire sau strict buisness (nemaiavand adevarata semnificatiea a cuvantului, evident). Se presupune ca pentru persoana pe care o iubesti trebuie sa sacrifici totul (neexceptand viata). O gramda de chestii, de la a stabili locul unde se intalnesc , pana la locul sau orasul unde vor locui si isi vor cladi viata. In urma unor exemple destul de apropiate mie, am sesizat ca din cauza unei ezitari de a dovedi dorinta pentru ‘jertfirea’ proprie, s-a ajuns la certuri, crize, despartiri si pana si divort, copil ramas cu un singur parinte care pana in prezent este inca marcat de acest eveniment.

In the buisness branch dealtfel, se pare ca lucrurile evolueaza putin mai altfel. Participi impreuna cu niste colegi la un proiect si apare o hiba undeva in calcule. Acum intrebarea cea mare: se acuza intreaga echipa? sau doar membrul care se ocupa de domeniul in care a aparut eroarea? Raspunsul la intrebarea asta nu se mai bazeaza pe prietenie, ci mai de graba cu cati $$$ creste sau scade valoarea intregului proiect.

Iar acum, o intrebare asa de sfarsit pentru dragii, dar foarte tacutii mei cititori 🙂 :”Tu te-ai sacrifica pentru persoana mult iubita?”

Advertisements

5 responses to “Ce mai inseamna cuvantul “sacrifice” ?

 1. deci eu si za most evil bitch suntem pe aceeasi lungime de unda 🙂

 2. ză most ivăl bitch

  @JeiJei: nici nu ma gandeam altfel 😀

 3. @ ză most ivăl bitch: ai perfecta dreptate (desigur asta doar daca si tu esti pentru persoana ta mult iubita, o persoana mult iubita, nu?

  @ copilANDRA : oai frate, pai ce mai ii de spus? ti-ai gasit sufletul pereche 😛

 4. avand in vedere ca persoana mult iubita sunt EU, da, ma sacrific de multe ori pentru mine. din pacate, uneori sunt nevoita sa sacrific parti din mine pentru alte parti din mine, pe care le consider mai importante.

  si thus, sufar. cred ca de fapt acesta e sistemul care cauzeaza suferinta in the first place.

  very witty article, my friend 😉

 5. ză most ivăl bitch

  persoana mult iubita (cum o numesti tu in post) nu-ti cere sacrificii 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s