What are friends worth?

kommunikasjon5081Cat valoreaza prietenii pentru tine? Multi oameni isi pun intrebarea asta de mai multe ori, inspecial in jurul varstei adolescentei . Oare ce insemana prieteni adevarati? de cate ori nu a trebuit sa faci un anumit lucru din obligatie? Sa mergi in locuri in care nu vrei, sa mergi cu oameni cu care nu vrei, oameni cu care in mod normal nu ai avea nimic (totodata nimic in comun), dar fata de care ajungi sa ai sentimente de ura, suparare, plictiseala, sau de ce nu, mult vestitul smily de pe yahoo /:-) [raised eyebrow].

Daca ii s-o iau de la mama dracu’ incoace, si sa despic firul de par in patru, de unde s-a ajuns la a avea prieteni, a trai intr-o societate si a se crea familii care sa contina verisori pana in gradul al-treispe-mielea? In ziua de astazi, traim vremuri grele, care prin intermediul internetului, reduc intr-o anumita masura contactul fizic / fata in fata. Din multimea de oameni pe care ii cunosc, marea majoritate au iubiti/iubite in alte colturi ale tarii, continentului sau chiar globului. Oare prin intermediul tehnologiei avansam in domeniul prieteniilor sau mai mult ne facem rau? Lupii au evoluat in asemenea masura, incat sa traiasca in grupuri supranumite de noi ca “haite”. Fiind mai multi indivizi, pot vana cu mai multa usurinta, prazi mai mari si mai feroce decat ei si a se proteja cu mai mare usurinta impotriva eventualilor atacatori. Daca si animalele care sunt clar inferioare oamenilor, au ajuns in situatia ca intreaga lor existenta sa depinda de alti indivizi ai aceleasi specii, nu ar trebui si noi sa fim mai deschisi fata de alti oameni?

Un lucru care ma fascineaza total este felul in care unii oameni sunt capabili de a fi in stare sa stea in casa si sa evite orice alt contact cu lumea exterioara decat este strict necesar. Acest gen de indivizi ma ingrozesc in adevaratul sens al cuvantului. Cum poti sa nu vrei sa vorbesti cu o alta persoana? sa interactionezi?  Bine-nteles ca ii fain, sa te mai joci un pic pe computer, mai scri un program, mai citesti o carte buna, dar chiar toata ziua? Oamenii astia nu au prieteni cu care sa vrea sa povesteasca? sa interactioneze? care sa traga de ei si sa le zica: “WAKE UP! YOUR LIFE IS WAITING!”? Daca de acum refuzi orice contact, ce naiba ai sa faci cand ajungi la batranete si vei fi si mai imobilizat de numarul de ani acumulati si conditia fizica pe care in curand o vei ura?

As dori ca urmatoarea secventa sa fie dedicata acelor oameni din o alta categorie decat a noastra, si anume aceloara care au depasit lejer varsta de 70 de ani. Oamenii trecuti prin viata ajung de multe ori in ultimii lor ani de viata, sa traiasca singuri (eventual cu o ruda care vine din cand in cand in vizita) si mizerabili asteptandu-si sfarsitul. NU pot sa inteleg de ce. Luati-va bastonul, puneti-va o palarie pentru soare si sariti pe usa afara! Treceti pe la banca de langa bloc unde mai mult ca sigur veti gasi o gramda de oameni mai varstnici, povestind despre cum Raluca Turcan le-a impartit ciocolata de calitatea -C sau cum mitropolitul dintr-o capitala de judet a furat toate obiectele de pret ale bisericii si a fugit in Hawai cu noua lui sotie de 22 de ani. Ii clar ca nu is cele mai captivante subiecte pe care le-ati discutat vreodata, dar macar discutati ceva -> trece timpul mai repede si nu va mai ganditi la cele nu foarte putine pastile pe care trenuie sa le dati pa gat zilnic.

Pana am terminat de scris articolul acesta, mi-a venit in minte o intrebare pe care as vrea sa v-o pun: Voi credeti ca internetul si tehnologia ajuta in general la ‘achizitia’ de noi prieteni sau ba?

Advertisements

5 responses to “What are friends worth?

 1. @Andreas: :)) acum ca ai zis, chiar ca imi aduc si eu aminte de niste ocazii de genu, de unde a si izvorit zicala
  “Tequila, connecting people”.

 2. Cel mai bine te imprietenesti cu cineva cand sunteti ambii beti. :))

 3. @ ză most ivăl bitch: noroc cu nelu internelu’ care ajuta la excursii 😛

  @copilANDRA: ai dreptate, este de datoria fiecaruia sa decida singur daca ramane blocat in fata PC-ului sau nu, iar de interesat nu pot sa zic ca ma intereseaza prea tare.
  Faceam si eu un pic de gargara 😀

 4. depinde de ceea ce consideri TU a fi un prieten. fiecare are o perspectiva diferita asupra chestiei asteia.

  oricum, consider ca e de datoria fiecaruia sa decida cum alege sa-si traiasca viata, deci nu inteleg ce probleme ai avea tu daca x sta in casa si joaca counter strike. presupun ca fiecare are scopul sau in viata.

  🙂

 5. ză most ivăl bitch

  pai da, internetul ajuta la “achizitia” de noi…amici cu cine mergeam eu la craiova daca nu era EL ?! 😀 oricum, totul are o limita. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s